HEADHUNTING OG REKRUTTERING

Tiltrækning af dygtige ledere og medarbejdere

Det danske arbejdsmarked har en stor styrke, der positivt påvirker tiltrækning af medarbejdere. Der er nemlig et generelt højt flow i bevægelsen af medarbejdere fra en virksomhed til en anden.

Danskere søger i høj grad forandringen og karrieremuligheder. Nye undersøgelser viser, at unge i dag vil skifte job 17 gange i deres liv.

På trods af dette så er mange virksomheder udfordret, når de dygtige ledere og medarbejdere skal findes. Der kommer for få kvalificerede ansøgere.

Selv virksomheder med fokus på brand, værdier, gode stillingsprofiler, gode fleksible forhold og god løn, er udfordrede i at tiltrække de rette kandidater. Så hvis din virksomhed oplever denne udfordring, er i ikke alene om problematikken.

Et højt flow i bevægelsen af arbejdskraft er ikke synonymt med, at mulige kandidater søger stillinger. Det er her Target People kan bistå til at sikre den leverancekvalitet, som er afgørende for jeres succes.

Book mig gerne til en samtale, hvis du vil høre mere om de muligheder, Target People tilbyder.

Per Tørslev Jensen
per@target-people.dk

Hvad kan en virksomhed selv gøre?

Nogle virksomheder begrænser sig selv i forhold til kandidater;

  • Du er for gammel 
  • Du er for uerfaren 
  • Du har det forkerte køn 
  • Du taler det forkerte sprog 
  • Du har den forkerte uddannelse 
  • Du har før været leder, og dette er ikke en lederstilling 
  • Du matcher ikke 100 %  

Det giver mening at være kritisk over egne SELVFØLGELIGHEDER og udfordre de interne barrierer, som måske forhindrer det gode match. Et nyt syn på onboarding kan nogle gange afhjælpe en rekrutteringsproces og gøre det muligt at ansætte profiler, som tidligere blev forbigået i rekrutteringsprocessen. 

 Det kræver gode overvejelser at udfordre de interne selvfølgeligheder. Det skaber dog bedre resultater. 

 

”Nu ansætter vi nyuddannede kandidater, vi bruger ½ år via kvalitet i onboarding på at få gjort dem skarpe. Her tre år efter ser vi den effekt, det har givet. Vores organisation er blevet tunet, mere agil og omstillingsparat” 

 

”Vi turde ikke ansætte personer, som tidligere har været i en lederstilling. Nu gør vi det og sikke en knowhow, vi har fået tilført. Mange der har været ledere i tidligere stillinger ønsker ikke mere at være ledere – så vi oplever grundlæggende ikke et problem. Vores bekymringer, om at de kun ville bruge os som et trinbræt, var ubegrundede.” 

 

”Vi er ikke en akademisk virksomhed, og dog er vi nu begyndt at ansætte medarbejdere, der har andre baggrunde, end vi tidligere gjorde. Sikke en effekt. Vi får en knowhow ind som bidrager til at styrke vores organisering og metodetilgang.”